HITELKÁRTYA MÉRETŰ TÚLÉLŐ SZERSZÁM

Ez a kis rosszaság olyan vékony mint egy hitelkártya, így lazán elfér az ember tárcájában. Egy rendkívül hasznos kütyü, amin megtalálsz egy kést,egy iránytűt,egy sörnyitót,egy kullancs csipeszt,egy optikai lencsét,egy csavarhúzót és egy fogpiszkálót.

Kevés ember életében fordul elő az a szerencsétlen helyzet (hála az égnek), hogy a Lost szereplőihez hasonlóan élet-halál harcot vívjon a természettel a túlélésért. Persze akadnak páran, akik önként vállalkoznak ilyen hajmeresztő kihívásokra. A legjobb példa Bear Grylls, akinek már attól összefut a nyál a szájában ha megpillant egy zsíros csimaszt a korhadt fa kérgén, melyet elfogyasztás után jóízűen leöblít a saját vizeletével.

A Galaxis útikalauz stopposoknak című könyv szerint a túléléshez szükséges legfontosabb kellék egy törölköző. Amiben lehet valami, mert ha belegondolsz fekhetsz rajta, betakarózhatsz vele hideg időben, kánikulában pedig felfogja az izzadtságod…
Még ha igaza is van Douglas Adams-nek – a fent említett könyv szerzőjének -, akkor is bizton állíthatjuk, hogy a túlélési esélyeket radikálisan növeli ez a kis bankkártya méretű szerkezet. Ez olyan tény, amit még kedvenc pisa-hörpölő cimboránk sem tudna cáfolni.
Vizsgáljunk meg egy fiktív esetet és rájössz, hogy igazam van.
Egy lakatlan trópusi szigeten találod magad (lényegtelen hogy jutottál oda). Másfél órát vitatkozol Wilsonnal, majd rájössz, hogy korog a gyomrod. Előpattintod a zsebedből az egyetlen tárgyat ami nálad van: a Hitelkártya Méretű Túlélő Szerszámot.
Dárdát faragsz a rajta található késsel és levadászol valami vadkant. Az optikai lencsével unalomból megpörkölsz pár hangyát, majd egy kis száraz mohát is a tábortűzhöz, amin megsütöd a kövér süldőt. Jóllakottan észreveszed, hogy a vadászat során összeszedtél pár kullancsot, mint a negyedikesek challenge day idején, így nekiállsz megszabadulni tőlük a kullancs csipesszel. A fogpiszkálóval kipöccinted az állatmaradványokat a fogaid közül, ezután neki állsz a partra sodort roncsokból összetákolni egy yachtot a csavarhúzóval. Hogy merre indulj újdonsült hajóddal nem tudod, de szerencsére van nálad egy iránytű, ami a helyes égtáj felé irányít. Hazaérve kinyitsz egy jó világost a sörnyitóval, majd imába foglalod nevünket amiért segítségünkkel rátaláltál erre az eszközre.

Oké…a sztori elég valószínűtlen, de simán elviheted magaddal egy túrázásra a Bakonyba. Ráadásul lesz elég hely a Nagyi-féle házi zsírszalonnának is a táskában, mert ez a mini túlélőkészlet lazán elfér az ember tárcájában. Strapabíró akrilnitril-butadién-sztirol műanyag borítása kiállja megpróbáltatásokat.

Az egyik leghasznosabb kütyü, amivel valaha találkoztunk, amit mi sem bizonyíthat jobban mint, hogy rendelkezik:

  • egy pengeéles késsel (nem egy Hattori Hanzo, de legalább acél)
  • iránytűvel
  • sörnyitóval (!!)
  • kullancs csipesszel
  • optikai lencsével
  • csavarhúzóval
  • és fogpiszkálóval

Tetszik? Írd le kommentben!