FURCSA JÁRGÁNYOK

Oké, figyelmeztetlek előre: tárd ki a pénztárcádat amennyire csak lehet, mert ez a menet kifejezetten drága lesz. Mármint ha megengedheted magadnak a borsos játékszereket, mert a felsorolt hájtek járműveket teljes mértékben az unatkozó nemcsóróknak találták ki.

Valljuk be, annak ellenére, hogy ezek az eszközök gyerekeknek – legalábbis a fiatalabb korosztálynak – lettek kitalálva, élvezettel szántanánk fel velük ordítva a csendes kertváros utcáit.
Szinte látom, ahogy 30-40 körüliek hada halált megvető bátorsággal repeszt nettó 23 km/h sebességgel a helyi nyugdíjas gettóban, és Hajdu centrifugára hajazó gégerezgéssel helyez el egy „Geronimo”-t a dobhártyánkba.
Lenyűgöző a pihenő negyed élővilága.

Na, de mielőtt túlságosan is belemerülnénk a fantáziálásba, vegyük szépen sorra, hogy mikre fogod elverni az e havi gyerektartást.

Összecsukható Robogó

Ennek a guruló rosszfiúnak az a legnagyobb előnye, hogy össze tudod hajtani, mint az összes Teleshopos fitnessgépet és akár az ágyad alá is befér. (Bár elképzelésem sincs, miért akarná bárki is a hálószobájában tárolni… minden esetre megteheti) Viccet félretéve, abból a szempontból tényleg hasznos ez a funkció, hogy munkába menet nem kell kint hagynod a parkolóban, csak összeorigamizod és viheted magaddal az irodába. Ja, és környezetbarát is.

Akkumulátoros? Igen
Mennyivel megy? 30 km/h max
Meddig gurul egy töltéssel? 20-30 km
Elbír engem? Ha 150 kg-nál könnyebb vagy, akkor igen.
Mennyi idő alatt tölt fel? 2 óra
Súlya? 15,5 kg

Verseny Monocikli

Na, ettől a Talmácsi is behugyozna. A különleges egykerekű csodával ugyan nem gyártod majd sorra a hangrobbanásokat, viszont szakasztott olyan, mintha egy megskalpolt versenymotor tetejét illesztették volna egy mostanában oly nagy népszerűségnek örvendő elektromos monociklire. Valószínűleg így is történt sőt, azt is el tudom képzelni, hogy van egy 5 négyzetméteres garázs valahol Sencsen egyik peremkerületében, ahol a helyi suttyók villanyegykerekű hegesztéssel keresik meg a heti rizspáleszrevalót.

Akkumulátoros? Igen
Mennyivel megy? 30-60 km/h max
Meddig gurul egy töltéssel? 50 km
Elbír engem? Nem írja
Mennyi idő alatt tölt fel? 2 óra
Súlya? 29 kg

Egykerekű Elektromos Gördeszka

Ugyanazon az elven működik, mint a monocikli: amerre dőlsz, arra gurul, szóval nem nagy matek. Persze a megfelelő dőlésszög elsajátítása talán egy kis gyakorlást vehet igénybe.
Nem ezzel fogsz heelflip-ből darkslide-ba landolni a takony zöld SZTK korláton, de elismerő pillantásokban nem lesz hiány.
Akkumulátoros? Igen
Mennyivel megy? 15-20 km/h max
Meddig gurul egy töltéssel? 15-20 km
Elbír engem? Ha 120 kg-nál könnyebb vagy, akkor igen.
Mennyi idő alatt tölt fel? 2 óra
Súlya? 13 kg

Tetszik? Írd le kommentben!