HOTEL BAKANCS­LISTA: SZÁLLÁS­HELYEK AHOVA MUSZÁJ EGYSZER ELJUTNOD

– Dog Bark Park Inn –
Cottonwood, Idaho, USA
98$ / éj
http://www.dogbarkpark.com/

Dog_Bark_Park_Inn

Csak a szokásos: egy 9 méter magas Beagle-re hajazó eb, aminek a valagába felmászva foglalhatod el szállásod. A Sweet Willy-nek elnevezett csodatákolmány kutya mintázattal ellátott gyomrában 4 személy is kényelmesen elfér és az alapfelszereltséghez hozzátartozik egy mikrosütő, hűtő, légkondi, ebédlő asztal és egy fürdőszoba. Távozáskor kipihenten nyugtázhatod, hogy megemésztett a Végtelen Történet Falkorjának vidéki megfelelője. Lenyűgöző.

– Hotel Costa Verde –
Manuel Antonio Nemzeti Park, Costa Rica
360$ – 750$ / éj
https://www.costaverde.com/

hotel-costa-verde-costa-rica

Aludtál már repülőn? Most nyilván rengetegen rávágják, hogy igen, hiszen nem olyan szokatlan a szundítás egy-egy hosszabb repülő út alatt. No de, aludtál-e már repülőn a dzsungelben? A Lost-ra emlékeztető megoldáshoz egy Boeing 727-est takarítottak ki belülről, majd alakítottak át szállodává. Felmerül a kérdés: ez eleve ide zuhant le? Nem. A két hálószobás gépsárkány lakosztályt egy repülőtér géptemetőjéből vonszolták a mai helyére.

– Havenkraan Harlingen –
Harlingen, Hollandia
319 EUR – 599 EUR / éj
http://www.havenkraan.nl/

harlingeni daru hotel
harlingeni daru hotel

A Kék Fejű Póknak keresztelt daru-szoba egy igazi kuriózum. Az utópisztikus ipari belső láttán nem elsődlegesen a kényelem jut eszünkbe. Mondjuk luxusnak luxus. Sőt, a szoba 360 fokban forgatható!

– Free Spirit Spheres –
Qualicum Beach, British Columbia, Kanada
160$ / éj
http://freespiritspheres.com/

Free-Spirit-Spheres
Free-Spirit-Spheres

Lényegében óriás karácsonyi díszgömbökben alhat a kalandvágyó látogató. A fa és üvegszál kombójából készített magaslati szoba elég könnyű, ezért az erősebb széllökések már rendesen meglengetik a szerkezetet. Több ilyen gömb közül is lehet választani, viszont van olyan, amelyiknek a maximális súlyhatára 136 kg, így a kiadós töltött káposztával teli gyomor lényegesen csökkenti az esélyét annak, hogy a pároddal eltölthess egy éjszakát benne. Apropó…említettem már, hogy nincs fent wc? A szükségletek megoldását a fantáziádra bízom…

– Treehotel –
Harads, Svédország
4.700 kr – 7.500 kr / éj
http://www.treehotel.se/

treehotel tükör kocka
treehotel madárfészek
treehotel ufo

Talán ez a legforróbb az összes közül, ezért egyértelműen felkerült a személyes bakancslistára. Tulajdonképpen művészi installákciókról beszélünk, annyira különlegesek ezek a lakosztályok. Alhatsz akár egy tükörrel borított kockában is, ami a megfelelő szögből nézve szinte láthatatlan vagy egy ágakkal borított környezetébe olvadó apartmanban. Az ufo meg már csak hab a tortán.

– Attrap’ Réves –
Allauch, Franciaország
109 EUR – 139 EUR / éj
http://www.attrap-reves.com/

attrap réves

Átlátszó buborékszobák a szabad ég alatt. Természetesen van lehetőség arra, hogy olyat foglaljon az ember, ami nem teljesen átlátszó, mert – bár a vadonban kevesebb a leskelődő – a szerelem heve azért elég kínos pillanatokat szülhet. Meg kell hagyni rendkívül romantikus, de egy arra cammogó medve lazán átnyúlna érted. Ja, és grátisz teleszkóp jár minden bubihoz!

– Giraffe Manor –
Nairobi, Kenya
71.000 KES (Kenyai shilling) / éj
http://www.thesafaricollection.com/properties/giraffe-manor/

giraffe manor
giraffe manor

A világ egyetlen olyan szálláshelye, ahol betanított zsiráfok tekintenek be a szobák ablakán, hogy etessék vagy simogassák őket a szállóvendégek. Egészen különleges szafari élményt nyújthat a természet ilyesfajta közelsége.Tetszik? Írd le kommentben!