AZ INTERNET LEGFURÁBB / LEGIDIÓTÁBB WEBOLDALAI – 1. RÉSZ

Ling's Cars

Az időd túl értékes, ahhoz hogy hülyeségek keresgélésére fordítsd. Megtettük helyetted. Tarts velünk egy felejthetetlen mágikus utazásra az internet legfurcsább szegleteibe.

Mára vitathatatlan ténnyé vált, hogy az internet az egyik legnagyszerűbb találmány a világon (a kerék és a sör után). Az emberiség nagy része már megbarátkozott a gondolattal, hogy kikerülhetetlen platform, melyet naponta a munkában, otthon, a villamoson vagy a wc-n ülve használunk.

A szépsége abban rejlik, hogy mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő információ forrást. A rutinosabb felhasználók (nem hekkerek) már olykor-olykor bepillantást nyerhettek a háló rejtettebb zugaiba is.
Természetesen nem a legsötétebb sith-halálcsillag-Darth Vader-féle Dark Web oldalára gondolunk, hanem azokra az eldugott weboldalakra, melyeket ha akarnánk sem tudnánk újra megtalálni annyira figyelmen kívül hagyható tartalmat esetleg szánalmasan ocsmány dizájnt hordoznak. Amennyiben még nem sikerült hasonlóan bizarr jelenségekkel találkoznod a világhálón, ne keseredj el:

csokorba szedtük az általunk legfeleslegesebbnek, legböszmébbnek, legkreténebbnek tartott oldalakat

Ling's Cars

Egészen elképesztő remekművet hozott össze ez a Ling Valentine nevű hölgy/úriember. A precíz ázsiai angolsággal megfogalmazott fejléc elolvasásáig el sem jutunk, hiszen az oldal megnyitása után instant epilepsziás roham tör a kedves gyanútlan érdeklődőre. Nagyon úgy tűnik, hogy a kevesebb néha több elvét hallomásból sem ismerő illető mindent megtett a figyelemfelkeltés érdekében: van itt twitter ablakban csipegető tyúk, kényszerleszálláshoz segítséget nyújtó stewardess, és annyi villogó felirat amit Vegas is megirigyelhet. Ha engem cirka 14 másodperc elteltével a hányinger és a fejfájás kerülget, kíváncsi lennék hogy eddig hányan lízingeltek autót tőle..

Notevendoommusic
Aki megfejti ennek az oldalnak az értelmét, annak küldök postán egy aranyrögöket kakáló gímszarvast.
Az ízlésesen megkomponált, preparált macskát ábrázoló háttér előterében egy végtelen dimenzió-örvénybe süllyedő, a Doom játék betűtípusával létrehozott NEDM feliratot láthatunk, majd az élményt továbbfokozza a szerző egy fájdalmasan rossz elektronikai zene loopolásával. Ezzel azonban még nincs vége a mókának: a leleményes fejlesztő interaktívra faragta az ablakot, így minden egyes kattintást követően elhangzik, hogy “NEDM” és a kitömött szürke szőrgombolyag barátunk feje is feltűnik egy pillanatra. Remélem kínzóan drága tárhelykonstrukciót választott az alkotó a műve tárolására..
Omfgdogs

Ha abban a hitben éltél eddig, hogy a guantánamói rabokat a Nyan cat-el kínozzák, akkor borzalmasan nagyot tévedtél. A háttérben hullámzó szivárványszínű unikornistakony kellőképpen gyomorforgató hangulatához egy gameboyból elővarázsolt 8-bites zene párosul, aminek hatására fél percen belül olyan mértékű agyfaszt kap az ember, hogy népszavával rohanna az első Herendit áruló boltba. A kutyusok mondjuk arik, de nem tudunk szemet hunyni a körítés felett. Küldd el az összes ismerősödnek. Imádni fogják.

Staggering Beauty

Első látásra az oldal egy teljesen ártalmatlan fekete gumidildóval operál. Néha pislog a szemekkel megáldott műbroki, de amúgy semmi extra. Jobbra, majd balra húzod az egeret és magába csuklik a teremtmény, mint egy integető hajbókoló lufiember. Ha viszont nekiállsz izomból odasikálni a kurzorral, akkor olyan tripben lesz részed, mint Albert Hoffmann-nak 1938-ban. A hangerőt célszerű mindenek előtt levenni, mert én rendesen össze is hugyoztam magam a meglepődéstől.

Cache Monet

Apropó trip és drogok (rémisztő, hogy hány ilyen oldal van..) , íme egy újabb gyöngyszem. Az oldal címe valószínűleg a festőművész Monet-ra utal, vagy csak egy szójáték a készpénzre (cash money), ezt még nem sikerült megfejteni. A látvány a 2000 körüli internetkorszakot idézi. Pompás kis zenét is alkottak a retro képernyővédőre hajazó oldalhoz Windows hangok, klaviatúra nyomkodás, felismerhetetlen élőlényből származó nyüszítés és női rap egyvelegéből. Fura oldal..de a zene egész élvezhető pár pohár után..

OmgLasergunsPewPewPew

Röviden és tömören: egy asztronauta mókust irányít az egered és klikkelésre lézernyaláb hagyja el a fegyódat. Remek. Képes vagy annyira unatkozni, hogy ezt az oldalt még egyszer meglátogasd a jövőben? Majd kiderül. Egyébként egy steampunk szemüvegeket készítő cégnek a zseniális marketing húzása az űrmókus. A bal alsó gombra kattintva egyből a cég weboldalán találod magad.Tetszik? Írd le kommentben!