A VILÁG­TÖRTÉNELEM LEGROSSZABB TALÁLMÁNYAI

A legrosszabb találmányok

Nap mint nap születnek új találmányok, melyek megkönnyítik életünket, kényelmesebbé teszik mindennapjainkat. A világ, a technológia és alapvetően az emberi faj fejlődésével párhuzamosan és ennek következményeként számtalan hasznos, és fájdalmasan nagy mennyiségű haszontalan új eszköz lát napvilágot. Előbbi nélkülözhetetlen a haladás érdekében, utóbbi viszont inkább a szellemi leépülésünket segíti elő, és Földünk szemétkészletét növeli. Ez azonban nem jelenti azt, hogy csak a forradalmi innovációkért lehetünk hálásak, hiszen ha nem állnának elő ilyen abszurd idióta ötletekkel néhányan, akkor most nem lenne min röhögnünk (vagy sírnunk). Éppen ezért adjunk hálát azoknak is, akik a listán szereplő tárgyak feltalálásában valamilyen módon közreműködtek.

Az Ejtőernyő Kabát

1910

Franz Reichelt Ejtőernyője

Ezt az eszközt nagyjából minden második negyedik osztályos tanuló feltalálja, majd a szülei sikeresen lebeszélik róla nehogy bármi bajuk eshessen. Nos, Franz szülei nem próbálták észérvekkel alátámasztani fiuk tervének halálraítéltségét. Történt ugyanis, hogy kackiás bajuszú Franz „Repülő Szabó” Reichelt barátunk saját zsenialitását bizonyítandó kitalálta, hogy leugrik az Eiffel torony első szintjéről ebben a hacukában és madár módjára kecsesen ereszkedik talajmagasságba. Sajnos a terv nem úgy sült el, ahogy szerette volna és azonnal szörnyethalt.

A mutatványról videó is készült:

A Baba Kalitka

1922

A szerkezet lényege, hogy x méterre talajtól a panel ablakba felszerelsz egy csirkehálós ketrecet, amibe belehelyezed a néhány hónapos gyermekedet. Zseniális. Értem én, hogy sok a teendő otthon és legyen a gyerek a levegőn, de ez a megoldás valahogy sehogy sem tűnik helyesnek. Biztonsági szempontból nem egy atombunker, ráadásul bármelyik arra járó fecske jóízűen lekakálhatja az apróságot.

A baba kalitka

Babahordozó Jégkorcsolyázáshoz

1935

Babahordozó Jégkorcsolyázáshoz

Úgy tűnik a múlt században az volt a hepp, hogy minél változatosabb módokon veszélyeztessenek csecsemőket. Nincs az az épeszű ember a földön, aki szerint ez egy kicsit is jó ötlet lenne. Egy anyu és apu közti összhangra alapozó termék nem sülhet el jól, pláne ha a használatához két Katarina Witt-nek kell lennie a szülőknek. Ez a babahordozó inkább egy babacsúzli, ami a szülők hirtelen távolodásakor lép életbe.

A Tűzdoboz

1938

A tűzdoboz
A tűzjelzőkre szerelt Tűzdoboz egy olyan szerkezet volt, ami elkapta és a falhoz bilincselte annak az illetőnek a kezét, aki meghúzta a tűzjelzőt, megakadályozandó ezzel a téves riasztásokat.
Egy pillanatra gondoljuk végig mi lehet vele a bibi…
A szégyenemben tenyérrel lefedett szemeim és a mélylevegő sem segít feldolgozni az emberi ostobaságot. Hogy várhatják el bárkitől, hogy valódi vészhelyzet esetén majd meghúzza?
A nő a képen még büszke is, hogy ő demonstrálhatja ennek a pompás szerkezetnek a működését. Meg van győződve róla, hogy kiáll a jó ügyért. Végre van megoldás a csibészekre, így nem húzogatják majd a hülye kölykök a tűzjelzőt.

Kétszemélyes Szipka

1950

A romantika netovábbja. Képzelj el egy dombtetőre leterített plédet az éjszakai égbolt csillámló gyémántjai alatt, ahol a gyertyafény ölelésében rózsaszirompárnára hajtjátok fejeteket kedveseddel, majd a Kétszemélyes Szipka segítségével meghitten pöfékeltek egyazon szál cigarettát. 9 hónappal a varázslatos éjszaka után megszületik a kis Edömér, és te rögtön tudod: mindez ennek az eszköznek köszönhető. A Kétszemélyes Szipka nem csupán egy termék, sokkal inkább egy élmény, egy esély arra, hogy életet teremts.

kétszemélyes szipka

A Tenger-járó

1962

a tenger-járó
Te is állandóan azon kapod magad, hogy ismét azon töprengsz, miként lehetne gyalogszerrel a vízen közlekedni? Egy lépést se tovább! Erre van már megoldás az általam kreatívan Tenger-járónak elkeresztelt hullámklumpa személyében. A kép alapján úgy tűnik még síbotok is járnak hozzá.
Bort vízzé változtatni? Na igen, az csoda! De vízen járni már mindenki tud hála a Tenger-járónak.

A Telefon Felvevő Robot

1964

Ahogy a neve is sugallja, ez a nagyszerű találmány arra volt hivatott, hogy a telefonkagylót felemelje, mikor az csörgött. Semmi egyébre nem volt képes. Tehát ennyi erővel simán használhatta volna a kezét is az ember arra, hogy felkapja a kagylót, de nem. Nem ám. Ezt a mozdulatot csak egy robot képes elvégezni. Már akkor is meg volt az emberekben a lustaság iránti igény és nem csoda, hogy a mai napig sorra jelennek meg olyan használati cikkek amik elősegítik azt, hogy a kisujjunkat se kelljen semmiért sem mozdítanunk.

A telefon felvevő robot

Az Evésgátló Maszk

1982

„A maszk megakadályozza viselőjét, hogy bármilyen szilárd halmazállapotú anyagot juttasson a szájnyílásba.” Pompás. Véletlenül se fogyasszunk mértékkel, táplálkozzunk egészségesen vagy mozogjunk. Sokkal egyszerűbb egy lakattal zárható vasszerkezetet a koponyánkra erősíteni. Mondjuk várható volt, hogy egyszer eljön az az idő, amikor a szájkosarat emberek is használják…

evésgátló maszk

A Hawaii / Hula Szék

2010

hawaii hula szék
Hogy mi köze a széknek Hawaii-hoz az nem igazán világos, viszont egy biztos: ennél kreténebb dolgot keresve sem találhatunk. (Bár ha jobban belegondolok ott a Sauna Slim, a Shake Weight és lényegében az összes teleshopos fos…) A lényege hogy a hullahopp karika csípőmozdulatát imitálja ülőhelyzetben, és két aktatologatás között majd jól lefogysz tőle 43 kilót. Vastaps.
A cég olyannyira komolyan veszi magát és termékét, hogy még multi milliárdos olajcégek tárgyalásaira is beerőszakolná az egészséges életmód nevében. Tipp: sportolj és fogysz.

Végül Az Örök Kedvenc:
A Napelemes Ventillátoros Baseball Sapka

ventillátoros baseball sapka

Nem lehet mit hozzáfűzni.Tetszik? Írd le kommentben!